
Silimarina se găsește în fructele (semințele) de Armurariu, cunoscut la noi și sub numele de Ciulinul Laptelui.Extractul uscat din semintele de Silybum marianum (armurariu) Silimarina este un complex de flavonoide, alcătuit în principal din silibină, silidianină și silicristină.
Silimarina stimulează refacerea hepatocitului (celula hepatică), apariția și dezvoltarea de noi celule hepatice, favorizând sinteza proteinelor. Protejează integritatea membranei celulare a hepatocitelor, prin faptul că împiedică pătrunderea în celulele hepatice a unor substanțe hepatotoxice (alcool etilic, substanțe chimice toxice, medicamente cu risc hepato-toxic, toxine rezultate în urma prelucrării alimentelor etc).
Totodată Silimarina reduce riscul dezvoltării calculilor biliari și favorizează digestia, fluidificând și eliminând bila.
Fiind un produs natural, Silimarina este foarte bine tolerată de organism și nu are efecte adverse sau toxice.
Se folosește în special sub formă de pulbere (semințe proaspăt râșnite - întrucât se oxidează foarte repede după râșnire) 3-4 ori pe zi cate o linguriță rasă înainte de mese, cu cca. 30 minute (se ține sub limbă cca. 10 min, apoi se înghite cu un pahar de apă sau suc de legume/fructe). Mai poate fi administrată sub formă de ceai (din pulbere de semințe de armurariu).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu